top of page

Om vin ....og andet

Herunder kan du læse om druesorter, voksestedets betydning, vind og vejr og meget andet.

​

Druesorter

Jeg er et afsnit. Klik her for at tilføje din egen tekst eller redigere mig. Det er nemt. 

​

​

​

Tips til din egen vinsmagning

Er der ikke nogle arrangerede vinsmagninger i nærheden, kan man også arrangere sin egen vinsmagning. Det er superhyggeligt og ganske lærerigt, når det sker med ligesindede. Er du ny i det, kommer herunder nogle råd og tips:

 

1. Sørg for gode vinglas

Der findes masser glas til at drikke vin af, men en del af dem er direkte uanvendelige – eksempelvis de ballonformede glas, som findes i cafeteriaer og forsamlingshuse. Brug druetypiske glas – tjek Riedel, Zalto, Holmegaard m.fl. – og gerne mere end et glas til hver deltager, så man hele tiden kan vende tilbage til vinen og sammenligne over tid og mellem forskellige vine.

2. Sørg for vinens temperatur

Det er trist med en lun hvidvin og kogende rødvin. Hold vinene tempereret, så de lette røde er omkring 14 grader, de tungere rødvine skal være mellem 16 og 18 grader, mens hvidvine som udgangspunkt holdes mellem 10 og 12 grader.

3. Skænk hverken for meget eller for lidt

Der er ingen grund til at skænke et helt glas pr. mand. Cirka det halve kan sagtens gøre det, således at hver glas og deltager får cirka 7,5 cl. Dermed rækker en flaske til 10 glas. Mængden af vin er rigeligt til at byde på en fuld aromaoplevelse. Og med mindre man er meget forslugen, er der også nok til, at man kan vende tilbage lidt senere og sammenligne med andre vine.

4. Husk spyttebakken

Det lyder trist og kedeligt at spytte ud – især når man ved, at man gennem alternativet kun får det mere lystigt vin efter vin. Men vil man holde et seriøst niveau for vin nummer 10 som vin nummer 1, så er det nødvendigt at spytte ud under vejs. Man kan eventuelt gemme nogle slatter af den vin, man bedst kan lide til et lille meditationsglas efter smagningen.

5. Hold styr på noterne

Tag udførlige noter undervejs – farve, duft, smag, dine indtryk og eventuelt en karakter til vinen. Læs mere her

6. Server noget vand og brød

Sluk tørsten i vandet og nulstil dine smagsløg med hvidt hvedebrød undervejs.

bottom of page